Ígértem képeket a születésnapi reggelimről. Alább megnézheted, de addig is elárulom, hogyan készült.
Anya este megfőzte a tojáskákat (mindenkire egy egész tojást számított) és a krumplikat, s éjjel (mert jó későn aludtunk el) megpucolta (hiába mondtam neki, hogy szívesen segítek). Aztán félbevágta őket, tányérkákra tette s előkészítette az egerek szemét-fülét-farkát. Ügyesen bevagdosta kicsi, éles késsel a szemek-fülek-farkak helyét és ugyancsak azzal a kicsi késsel belesegítette őket a helyükre.
Felkockázta a krumplit és a sajtikókat, szétszórta a tányérkákra kiterített salátalevelekre, majd édes pirospaprikával egy csepp színt adott nekik. A falatkákba szúrt egy-egy zsúrpálcikát, amivel reggel tömtük a szájunkba a finomságokat.
Felkockázta a krumplit és a sajtikókat, szétszórta a tányérkákra kiterített salátalevelekre, majd édes pirospaprikával egy csepp színt adott nekik. A falatkákba szúrt egy-egy zsúrpálcikát, amivel reggel tömtük a szájunkba a finomságokat.
Szólj anyának, lepjen meg vele téged is! :)
Hozzávalók:
- tojás (személyenként egy egész)
- kolbász, párizsi vagy szalámi szeletek (füleknek, ami megmarad, abból lehet kockázni a salátára)
- paprika vagy uborka (faroknak vékonyra vágva)
- borsószem vagy egyéb apróra vágott zöldség (szemnek. Az enyém kierezett csípőspaprika volt.)
- salátalevelek (tányéronként legalább egy, attól függően, mennyire szeretik a csemeték)
- krumpli (két személynek egy egész)
- sajt vagy túró
- édes pirospaprika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése