2010. október 25., hétfő

Kibeszélnéd magadból a bajaid? Itt a lehetőség: erdélyi kismama-klubok ismertetői (I.)

Kézdivásárhely:

Szabó Katalin és Kocsis Virág 2009 márciusában kezdte el szervezni a kézdivásárhelyi baba-mama klubot a 2-es számú óvódában. Találkozásaik minden csütörtök délután 6 órától vannak, de igyekeznek az anyukákkal közösen megegyezni az időpontot. Érdeklődni a katika1978 kukac yahoo pont com címen lehet.
FER baba-mama-papa klub (egy klub a babákért, babákkal o-3 éves korig)
 Felhívás: okt. 26-án, kedd reggel 11-12 között  a kézdivásárhelyi baba-mama klub virágágyásokat szépít a 2-es számú óvóda udvarán, a csütörtök délutáni játszótér átadása alkalmával. Szeretettel várnak minden érdeklődőt.
 Sepsiszentgyörgy: 
A FER baba-mama-papa klub (egy klub a babákért, babákkal o-3 éves korig) a FER (Fejlesztés és Rehabilitáció) – Gyógypedagógiai- és Pszichológiai szolgáltatásokat nyújtó Alapítvány keretén belül indult.
A találkozások önsegítő beszélgetéssel kezdődnek, előadással folytatódnak és mondókával zárulnak. A gyerkőcökre az anyukáik vigyáznak, játszanak velük a felkínált játékokkal (figyelem- és mozgásfejlesztő) és nassolnivalóval etetik (banán, keksz, gofri, alma, buláta, kölesgolyó, tea).
A háttérben a pelenkázó, elől a "babaszőnyeg", amit körbeülünk mi, felnőttek, és a babák körbefekszenek, amíg kicsik. Amint cseperednek, bőven van helyük mászkálni, szaladgálni a terem teljes területén.
Klubvezetők: Gál Réka, pszichológus, kétgyerekes anyuka, daragicsreka kukac yahoo pont com, valamint Árvay Fruzsina, pszichológus egy gyerek anyukája és a testvérkével a 6. hónapban, arvayfruzsina kukac ymail pont com.
A találkozások a FER Alapítvány székhelyén (sepsiszentgyörgyi uszoda, I. emelet) folynak kedden és csütörtökön. A keddi előadásokat felváltva tartják a klubvezetők 1o-11:3o között, ára 1o RON. A csütörtöki előadásokat meghívottak vezetik, délután, hogy a papák is eljöhessenek 18-19:3o-ig, a belépés díjtalan. 
A cipőket az előszobában lehúzzuk. Ugyan az előszobában is meleg van, benn szoktunk levetkőzni.
A babakocsit az uszoda lépcsője alatt szokták hagyni.
 
Témák előkészületben: Apaszerepben; Az elmúlás, halál fogalma a gyerekeknél, Dackorszak, Waldorf pedagógia, Immunizáció. Az előadások alkalmával CD-t, DVD-t, könyvet is szoktak ajánlani, amit, ki is kölcsönöznek. A klubtagok számára lehetőség van személyes tanácsadásra, segítségnyújtásra is privát úton (személyesen, virtuális formában) anyagi szolgáltatás nélkül. 

Ide kapcsolódik: Kibeszélnéd magadból a bajaid? Itt a lehetőség: erdélyi kismama-klubok ismertetői II. és Kibeszélnéd magadból a bajaid? Itt a lehetőség: erdélyi kismama-klubok ismertetői III. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...