2010. november 6., szombat

Őszi sétáról begyűjtött termések felhasználása

Ha kihasználtuk az őszi napsütéses időt, ami szerencsére tart már egy jó ideje, akkor szedhettünk gombát, színes faleveleket, fenyőtobozokat, kukoricát, bogyókat, göcsörtös ágakat, stb.

Mit csináljunk velük, azon kívül, hogy szeretünk gyűjteni s hazavisszük lomnak őket?


Fenyőtobozból készíthetünk például görgős nyomtatót. Vegyünk elő vízfestéket, nyomjuk a gyerek kezébe az ecsetet, s fessük be a tobozt. Egy színes vagy fehér lapra nyomtassuk, görgessük rá a befestett tobozt. Érdekes, rombuszalakú (kígyóbőr-szerű) minták keletkeznek a papíron.
Jó, ha megtesszük a szükséges óvintézkedéseket bútoraink épsége, konzerválása érdekében...

Ha ezt a szórakozást megunta a gyermek, akkor sem kell eldobni a befestett tobozt, mert akasztót szerketálva neki, majd száradás után lelakozva kitűnő karácsonyi dísszé válik.
Igaz ugyan, hogy ez inkább esős idős tevékenység, de mi napsütésben is szeretünk festeni...

Kukoricát is lehet ugyanígy festeni. Belőle is nagyon jó görgetős nyomtató lesz. A mintázata ellenben nem rombuszos, hanem pöttyös lesz. Így ha épp szobafestésen gondolkodsz, nyomd a gyerek kezébe a fogantyúval ellátott kukorica- vagy tobozgörgetőt, s máris indulhat a mázolás! :)

Vigyázat: a fenyőtoboz kevésbé strappabíró!

Inkább több vízzel hígítsuk a festéket, mert csak úgy adja ki magát leginkább a minta. S így gördülni sem fog annyira könnyedén.
Szeretnél több kreatív tippet? A Kórházi játékok tárháza ingyenes füzetecskében olyan játékkiválasztási szempontokat találsz, amelyek nemcsak kórházi, de úti vagy esős időre való játékcsomag összeállításában is segítséget nyújt, változatos korú gyermekek számára. Töltsd ki most az űrlapot és máris megkapod a Kórházi játékok tárháza füzetecskét, benne a 19 tuti unaloműző játéktippel. Kattints ide a feliratkozáshoz!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...