2011. március 27., vasárnap

A Születés Hetéről


A Születés Hete az évnek az a kiemelt hete, amikor a családalapítással kapcsolatos fontos információk egy egységes arculattal rendelkező országos rendezvénysorozat keretében koncentráltan érhetők el az érdeklődők számára.
Célja a sajtó, illetve a szélesebb közönség figyelmének a felhívása, céljaink elérésének érdekében.

2011. március 21., hétfő

„Szemünk fénye” fotópályázat

A fotópályázat a sepsiszentgyörgyi FER Alapítvány a Születés Hete Fesztivál keretében hirdeti meg.

 A felhívás szövege:

"A pályázat célja képekkel illusztrálni életünk legszebb időszakát úgy, ahogy szülők, gyerekek látják.
A pályázaton kiválasztott képek bemutatásra kerülnek a  Születés Hete Fesztivál ideje alatt egy kiállítás keretén belül.

2011. március 8., kedd

Mit adjunk a gyermek kezébe? Kifestős- és foglalkoztatófüzet kínálat

Állandóan rajzolunk és színezünk, így lassan odaértem, hogy jó lenne beszerezni egy-két kifestős vagy fejlesztő füzetecskét.
Ígyhát feltérképeztem, mi a kínálat a hazai könyvesboltokban e téren. Bevallom, csak a jobbakból válogattam. A sok, számomra nem megfelelőt nem vettem meg. Ilyenek voltak például a különböző mostani mesefigurás hősök és tárgyak kifestőskönyve, vagy hercegnős, királylányos kifestősök, amik szerintem, egy divatirányzat követőjévé, úgyis mint minifogyasztóvá alakítják a MINDEN iránt érdeklődő apróságot.

2011. március 7., hétfő

Határokon túlnyúló segítségnyújtás lakberendezés terén

Ha úgy érzed megfolyt a jelenlegi lakásod kinézete, berendezése, vagy az újonnan épülő házad szeretnéd álmaid otthonává kialakítani, akkor itt a lakberendező-orvos testvérpár, aki kiváló tippeket tud neked nyújtani. Én is kikértem a véleményüket. Itt olvashatod a cikket.

2011. március 5., szombat

Bemutatkozik a varrókör (farsangi maskarák készítése)

Farsang van és áll az álarcosbál mindenfele. Szegény szülő feje meg fájhat, hogy miképp is állítsa elő a jobb esetben hetente, ha nem naponta változó maskarát. Végül nagy beszélgetések és megerősítések árán, sikerül kiegyezni az angyal illetve fekete párduc jelmezben úgy, hogy a két maszat nem kap össze egymás jelmezein. Csak az óvodai álarcosbál után. :)

"Örömet okozzunk magunknak és másoknak is. Ez a legfontosabb"

Mivel lehet ezt elérni?
Rajzzal!
Emlékszel, gyermekkorodban hogy élveztél maszatolni, firkálni, rajzolni? S még fel tudod eleveníteni azt a boldogító érzést, hogy neked akkor és ott milyen jó volt?

2011. március 3., csütörtök

Betegség margójára

Újra felborult a jól kialakult rutinom. Pedig milyen büszke voltam rá! Kelés, öltöztetés, reggeliztetés, óvoda, munka, óvoda, ebéd, mosogatás, altatás (jobb esetben, de sajnos ritkán, alvás), játék, főzés etetés, mosogatás, játék, lefekvési ceremónia.
Kismaszat kezdte a sort, itthon kellett kezelni, s még jól bele sem tudtam rázódni a vele járó kavarodásba illetve visszarázódni a rutinba, már folytatta Nagymaszat is, akit kórházban kezeltek. Minden addigra jól kialakult rendszer esett. Ráadásul Kismaszat pesztrálását is meg kellett oldani egy teljes napra. (Köszönet érte a doktornőnek!)
Ennek a maratoni betegeskedés hatására elgondolkodtam, miről is mondtam le gyerekeim érdekében (értsd: mennyire változott meg az életem, hogy gyerekem lett).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...