2011. május 30., hétfő

Hétfő reggeli (gyermeknapi) játék

Ígértem egy játékot. Igaz, már "jó régen" internetes idő szerint, de mentségemre szolgáljon, hogy határidős munkám volt.

Szóval, három (3) darab Törpmanó nyári játszófüzetet lehet nyerni, ha írsz egy bejegyzést, amiben:

  • bemutatkozol
  • megírod, honnan vetődtél a blogra, valamint azt, hogy
  • melyik eddigi bejegyzés volt igazán hasznos számodra
Extrák: ha a Zelegor Kiadó Facebook rajongója vagy illetve feliratkoztál a hírlevelemre plusz esélyed van a nyerésre, mivel annyiszor kerül fel a neved a cetlire, ahány helyen megfordul a neved.

Hogyan működik?
  1. Írsz egy megjegyzést, amiben bemutatkozol, és megírod, honnan vetődtél a blogra, valamint azt, hogy melyik eddigi bejegyzés volt igazán hasznos számodra (a neved felkerül a cetlire. Ne felejtsd el megadni a teljes neved.)
  2. Feliratkozol a hírlevelemre és startból megkapod az ingyenes Kórházi játékok tárháza füzetecskét. (még egy cetlire kerül fel a neved. Ha már feliratkoztál, akkor ezért nem kell újból feliratkozni. ) Itt lehet feliratkozni: katt ide!
  3. Lájkold a Zelegor Kiadó oldalát a Facebookon itt! (harmadszor kerül fel a neved egy cetlire)
Így összesen 3 esélyed van a nyerésre!

A játék június 1., 14 óráig tart. (Addig lehet hozzászólni, feliratkozni, lájkolni.)  Eredményhirdetés az esti altatás után, szintén aznap, sorshúzással. (Úgy 9 óra magasságában.)

Itt olvashatsz a nyereményről.

FONTOS:
A nyertesek hozzászólásban számolnak be élményeikről és tapasztalataikról.

Sok szerencsét! :)

2011. május 24., kedd

Játszva tanulunk Törpmanóval

Lehet már említettem, de ha nem, az se baj: nagyon szeretünk rajzolni. Nem mindig sikerül úgy, ahogy mi szeretnénk, de folytatjuk tovább rendületlen. Addig-addig, míg a rajzolgatás során kialakult Törpmanó meséje.


Mese közben megszületett a játszófüzet ötlete is. A rajzokat egy nagyon ügyes (másik) édesanya készítette: Györgyjakab Boróka.

2011. május 19., csütörtök

Esti mese Diszízmárissal

Diszízmáris Karácsonykor került hozzánk. Az angyaltól kapta Nagymaszat.
Diszízmáris a nagy és nehézsúlyú "fiúkhoz" tartozik. Emelgetni, eleinte nem egy könnyű feladat, de megszokja az ember.
Keményfedelű borítója színes rajzokat rejteget.


Bemutatom Diszízmárist.
Hogy a Diszíz honnan jön, van halvány fogalmam, de a -máris??? Még Mézgáékat sem nézzük.

Venni vagy nem venni gyereknapi ajándékot?


Ha még eddig nem nagyon szorongatott, innentől arrafele egyre inkább foglalkoztat majd a téma: vegyünk vagy se gyereknapi ajándékot csemeténknek?
Körüljártam egy nagyáruház játékrészlegét, hogy feltérképezzem, mi is az aktuális kínálat. Van itt minden, mi "szem-kéznek" ingere, s még annál is több... Babakocsi, ugrókötél, színes kréta, nyári homokozó szettek, fahinta, műanyag tekebábuk, zörgők, teniszütők, ping-pong ütők (s olyan ütők, amiknek nevét nem tudom), labdák széles választékban, spriccelős figurák és puskák, társasjátékok, gyöngyszettek, kocsik, tündi-bündi pónik és babák,főzőkészlet stb.

2011. május 14., szombat

Találtam kedvemre való színezőt

Régebb már bemutatásra került egy pár, óvódások számára készült foglalkoztató- és színező/kifestős füzet. Most újra ráakadtam egy pár kedvemre való kifestős példányra. Bemutatom ezeket is.

Nagyon egyszerű, átlátható a grafikai képük, nincsenek megterhelve fölösleges vonalakkal. Alkalmasak a gyerekek általi könnyű befogadásra. Talán egy ügyesebb 5-6 évesnek már nem lenne túl könnyű feladat az első füzetecske . (De nem próbáltam ki.)

2011. május 5., csütörtök

Mire jó a karióka (úgyis mint a filc)?


Ha óvodás gyermekednek kariókát (filcet) szeretnél vásárolni, akkor alaposan gondold végig. Az átlag kariókanyomok nem jönnek ki a szőnyegből, a kanapé mintájából, az ágyneműből, nem mosható le a falról (legalábbis nekem nem sikerült), és a ruhán is tartósan megmaradnak a foltok. Nem beszélve a kisebb-nagyobb, látható vagy kevésbé szembeszökő testfelületekről, ahol 3-4 napon túl eltűnő nyomokat produkál, miközben csemetéd úgy járkál, mintha:

2011. május 3., kedd

Valahogy így kezdődött el...

...a mi manós életünk. Évekkel ezelőtt vettem az alábbi könyvet Nagymaszatnak. (Ez az "évekkel" elég rosszul hangzik, mert max. 3 éve vehettem, nade akkoris "évekkel" ezelőtt történt.) Karácsonyi ajándékot kerestem az akkori másfélévesemnek, és ezt a könyvet vittem haza:
Startból tudtam, hogy nem egy másfél éves gyereknek való, de gondoltam, belenő. És jól gondoltam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...