2011. augusztus 29., hétfő

Zenélő dobozt fabrikáltunk

Úgy nem bírtunk magunkkal!  Az egyik gyerek a falat kezdte firkálni, a másik meg próbálgatta a nem rugós kanapé rugalmasságát, mikor megláttam az egész házban széthordott befőttesgumikat. Rögtön nekiálltam kezdeni vele valamit. S addig kezdtem vele valamit, míg ez lett belőle:

Zenélő doboz használat közben. (Persze, először helyrepakolni akartam a gumikat...)

2011. augusztus 28., vasárnap

Mivel színezünk az új tanévben?

Már nagyon közeledik a tanévnyitó (talán Magyarországon holnap kezdődik, de nekünk még van 2 hetünk), s arra gondoltam, fel kellene frissíteni a színesceruza-, illetve karióka- (filc) készletünket.
Ezeket már elhasználtuk...

2011. augusztus 24., szerda

Óvodai beszoktatás

Óvodás lesz a gyermekünk. Egyik szemünk sír, a másik kacag. Épp mint a mesében.
Kacag, mert látjuk, milyen ügyes, talpraesett csemeténk lett (elvégre a mi nevelésünk!), máris büszkén cipeli óvodás uzsonnás táskáját; és sír, mert lassan kirepül a kezeink közül, egyre kevesebbet vagyunk együtt (ami, önmagában nem rossz, tudod: önállóság tanulása), s ezzel együtt egyre kevesebbet tudunk róla.
Reggeli gyülekező az oviban

2011. augusztus 11., csütörtök

Vízparti csodák

Még mindig velünk a naptár szerinti nyár, amit ügyesen álcáz az időjárás. Mert nyugodtan tavasznak vagy ősznek is vehetnénk ezt az évszakot. Mindezek ellenére, alkalmat találhatunk arra, hogy a család szabad idejében járkáljon egyet, kiránduljon a zöldbe.
Mit lehet kihozni egy kis kirándulásból, ha történetesen víz mellé keveredtek?
Patak a kedvencünk. Legyen az sebes sodrású, lomha folyású, nagy vagy kicsi. Legyen benne víz, csak annyi kell.

2011. augusztus 6., szombat

Rajzol a család...

Fárasztó nap, idegeken ugráló gyerekek. Egy kimerítő egész napos gyerekezés után, nagyon el tud lazulni (vajon ez a helyes kifejezés reá???) az ember lánya. S gyerekei unszolására megszületik AZ egész oldalt betöltő alkotás.

Ez volnék én. Nézd a képet.
Szó se róla. Akik személyesen ismernek, tudják, hogy nem pont így nézek ki.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...