2012. február 24., péntek

Játékkészítés dugókból (játékötlet óvodás és iskolás gyerekeknek)

A dugók már ismerősök a blogon
Hosszú téli délutánokon, mikor nem mentünk ki  zsákozni, újra előkerültek a dugók.(Ha még nem olvastad el a dugóbábos bejegyzést, kattints ide!) Velük játszottunk. No, nem csak úgy szimplán, hanem alakítottunk rajtuk egy cseppecskét. Ötletet ötlet követett és kitaláltuk, készítsünk házi pecséteket.
Ehhez szükség volt:

2012. február 22., szerda

Szeretitek a narancsot?

Ha igen, akkor bemutatok egy hámozási trükköt, amivel garantáltan elnyered a kisemberek szimpátiáját. A hámozási trükk mellé még két ötletet adok alternatív fejlesztőjátékokra.

Kellékek: 
  • narancs (készülj fel az ipari mennyiségre)
  • kés (nekem a speci gyümölcshámozó kés nem jött be)

2012. február 2., csütörtök

Hétköznapi sztárok: Szoptatósból tanácsadó

Névjegy: Bruncsák Anna, férjes, két gyerek anyja, LLL önkéntes szoptatási tanácsadó [Fotó: LLL Nagyvárad]

Honnan jött az ötlet, hogy szoptatási tanácsadó legyél? Miért pont szoptatási tanácsadó, s miért pont LLL? Mióta foglalkozol ezzel?

A La Leche Ligával a várandósságom alatt futottam össze az interneten, amint éppen az első szülésre és szoptatásra készültem. Nagyon hasznosnak bizonyultak a www.lll.hu oldalon olvasottak, mégis csakhamar kétségek és problémák kezdtek gyötörni, amint szoptató anyaként megkaptam a környezetemből érkező ellentétes jótanácsokat.
Éppen úgy fordultam akkor Shneiderné Diószegi Eszterhez segítségért (LLL Magyarország), mint ahogy most hozzám fordulnak az édesanyák hasonló helyzetekben. Az Ő kedvessége, megértő támogatása, és a hiteles információk, amikkel alátámasztotta és megerősítette a szinte szégyellt anyai ösztöneimet. Sokat segített abban, hogy örömteli élmény legyen a két kisfiam szoptatása, és megszülessen bennem a vágy, hogy továbbadhassam ezt a támogatást másoknak.
Amikor egy édesanya a La Leche Ligához fordul, egy másik édesanyától kap segítséget,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...