2012. május 20., vasárnap

Hétköznapi sztárok: Interjú Andrási Erikával, a rádiós kismamával


Andrási Erika székelykeresztúri, jelenleg gyesen lévő kétgyermekes családanya. Ebben semmi új a nap alatt. Ám a civil szférában betöltött szerepének, annál inkább. Ismerkedjetek meg ti is a Gondviselés Segélyszervezet ügyvezetőjével! 

Óvónő-tanítói végzettséggel, gyógypedagógusként menedzsment szakosodással civil szférában dolgozol. Minek tudhatóak ezek a váltások az életedben? 

A pedagógia, az emberekkel és gyerekekkel való foglalkozás kiskorom óta foglalkoztatott és örömmel töltött el. A tanító-óvónői képzés után a sérült gyerekekkel való foglalkozásban, fejlesztésben szerettem volna elmélyülni, így gyógypedagógiában szereztem egyetemi oklevelet. Az egyetem elvégzése után a gyakorlati életben rádöbbentem, hogy az anyagiak hiánya komoly akadályokat állíthat az ember munkájának végzésé elé és megunva a várakozást, saját kezembe vettem a dolgot.

2012. május 16., szerda

Volt egyszer egy felhívás...

Nagy lelkű kis Katicabogárkák
S arra csak egy jelentkező érkezett. Egy cseppet letörtem, hogy több szórványovis nem szeretett volna személyesen megismerkedni Törpmanóval. Ám olvasva az alábbi beszámolót nem is kívánhattam volna jobbat, minthogy a játszófüzetek ilyen szórványovisokhoz kerüljenek!
Gratula a lelkes szamosújvári Katica vegyes csoportnak és óvónénijüknek, akik a kolozsvári hallássérültek óvodájába és a Válaszúti Szórványközpontba látogattak el, és az ottani ovisokat ajándékozták meg az általuk megnyert játszófüzetekkel! Feladták a leckét.

2012. május 10., csütörtök

Sztárközelben: milyen apuka Geszti Péter?

"Szia! Ráérsz? Én is, köszi!" Interjú előtti mosoly.
Régebb sokat gondolkodtam azon (különösen kamaszkoromban), hogy vajon a sztárok, az ismert, befutott emberek (legyenek énekesek, politikusok, vagy maga Diána hercegnő), ugyanolyan hús-vér emberek, mint mi, közönséges halandók? Később (főleg mióta anya lettem) nem sokat morfondíroztam a téma fölött, egyszerűen lezártam annyival, hogy biztos igen.
Addigra a kamaszkori Whitney Houston iránti rajongásom is elmúlt. Az aktuális zenei trendekből a toplistán lévő zeneszámokat még ismerem, az előadókat már nem annyira.
Őszinte megdöbbenésemre, ez év tavaszán utolért a rajongás a Gringó Sztár iránt!

2012. május 8., kedd

Egészséges ételt az egész családnak!

Megbolondított verttej kukoricapehellyel
Újabban nagyon rákattantunk a verttejre. Szerencsénk van: házi készítésűt és rettentő finomat hoznak nekünk.
Ám mivel a sok jó is egy idő után kezd egy kissé unalmas lenni, kitaláltam a verttej megbolondítását. (Biztos, nem én találtam fel a spanyolviaszt, de nagy felfedezés volt számomra!)
Mi kell hozzá?

2012. május 4., péntek

Kuckót a gyereknek!

Játszóház kialakítása házilag
Én még emlékszem arra a jó érzésre gyerekkoromból, amit egy saját kuckó kialakítása okozott. Nem volt nagy dolog: lepedő, de inkább pléd kifüggesztve, összecsomózva valahová valahogyan úgy, hogy alá is lehessen bújni, de azért rá is lehessen ülni.
Ide hurcoltam be a kincseimet: babát, autót, érdekes formájú köveket. Ez egy olyan hely volt, ahol én voltam az úr, ahol az történt, amit én szerettem volna. Itt főzőcskéztem, boltos nénit játszódtam, vendégeket is fogadtam. Cipőket levettük a bejáratnál, kávéztunk, beszélgettünk, mint a nagyok.
És a kulcsszó épp ez: mint a nagyok. Volt egy saját, ideiglenes, de saját kuckóm, ahova úgy rendezkedtem be, ahogy tudtam és szerettem.
Anyaként is látom, mennyire fontos, hogy legyen a gyereknek saját tere, ahol azt csinálhat amit akar, ahova a szülő nem üti belé az orrát mindegyre. Persze, ez nem csecsemős kortól szükséges, de egy ovis, kiskamasz lurkó már jó szívvel veszi ennek meglétét.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...