2012. június 15., péntek

Ha délután van, akkor rajzolás!

"Pincérkedtem": a nagy maszkura mondta s aláírta, anya rajzolta...
Már vagy két hete űzzük ezt a foglalkozást. S főleg szerdánként, mert akkor angolozunk is.
Kiosztom a lapokat, rajzolok rájuk valamit, amit aztán a gyerek ki kell egészítsen. Csak a legutóbbi termést sikerült megörökítenem, a többieket az alkotás hevében (és az utómunkálatokban, értsd: rendrakás) eltüntettük...

Mire jó?

2012. június 13., szerda

Nekem így sikerült! Kórház másképp (III.)


VI. nap: Helyzetjelentés


Ma voltunk kivizsgáláson és öt nap után felfüggesztették az injekciós kezelést. Már „csak” sima antibiotikumos kezelést kapnak. Szerdán megyünk vissza felülvizsgálatra, hogy nehogy visszaessenek. A kezelések simán mentek, a gyerekek egy nap alatt megszokták az új rutint. Kelés, öltözés, rakéta a fenékbe, reggeli, utazás, pillangóetetés, aerosol (na ezt nem szerették túlzottan, mert első nap láttak egy kislányt aki önmagából kikelve ordított a kezelés alatt, és ők is azt hitték, hogy az valami borzalmas dolog. De azért állták a sarat, csak a lelkesedés hiányzott), hazafele elalvás, ébredés után ebéd, gyógyszer és rakéta, egy kis közös játék, rajzfilm, esti tisztálkodás, vacsora, rakéta, utazás, kezelés és ők az autóban el is aludtak.
Szóval ezt is meg lehet szokni.

2012. június 11., hétfő

Nekem így sikerült! Kórház másképp II.


II. nap A gyerek jobban tudja


A tegnap bementünk pillangókat etetni, de a fiam elaludt az autóban. A nővér mondta nem szükséges felébreszteni. 

Beadták a gyulladásgátlót és amikor elkezdték az antibiotikumot adni, felébredt a fiam, elhúzta a kezét és mondani kezdett valamit.

Azt mondta, hogy nem tudja forgatni a nyakát és a nyelvét. A nővér elengedte a gyerek kezét, mondta megvárjuk, míg felébred és akkor folytatjuk. Beszéljünk hozzá.

2012. június 8., péntek

5 megfontolandó dolog gyermekülés-vásárláskor (9-36 kg)

Kinőttétek már a kagylót?

Hamarosan itt a nyaraló szezon! Vakációban általában megbolydul a család, és gyakrabban kirándulgat, autózik, mint év közben. Ha nem egyéb kiruccannak egyet a nagyszülőkhöz (falura, városra), a szomszéd faluba, tengerre, hegyekbe kocsikáznak.
Magyarországon szigorú követelmény a gyermekülés használata, míg nálunk engedékenyebbek a törvények (vagy inkább a rend őrei?).
Mire figyelj, ha biztonságos gyermekülést szeretnél venni? 
Honnan tudod, hogy gyermeked kinőtte már a kagyló típusú gyermekhordozót? Milyen autósülést érdemes venned a gyermekednek?

2012. június 6., szerda

Nekem így sikerült! Kórház másképp


I. nap. A kórházban


Mi meg soha nem voltunk kórházban.
Máig.
Hajnali négy órától már nem aludt senki. 

Beérkeztünk a kórházba fél órás autókázás után. Vártunk egy órát és akkor sorra kerültünk. Egy végtelenül kedves és megértő doktornő fogadott. Elefánt volt a sztetoszkópján és hihetetlen módon tudott kommunikálni a gyerekeimmel, annak ellenére, hogy a gyerekeim igen keveset tudnak románul.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...